Monday, August 10, 2009

illuminati = dajjal?


illuminati = dajjal?


Apa itu illuminati?

illuminati ialah sebuah organisasi yg dianggotai oleh beberapa golongan yg bijak-pandai tapi jahat atau licik, dari pelbagai negara. organisasi ini juga digelar sebagai NEW WORLD ORDER (NWO) dimana cita-cita mereka adalah untuk menjadi sebuah kerajaan dunia yg memerintah dan mengawal segala kejadian di muka bumi ini termasuklah ekonomi, politik dan sebagainya(infact, memang diorang telah berjaya mencapai cita-cita tersebut). Organisasi ini dikepalai oleh orang-orang ekstrimis yahudi yg kononnya bijak-pandai (padahal mmg pandai pon) yg dari dulu nak balas dendam terhadap orang-orang islam.
link;
http://www.youtube.com/watch?v=m89SB59DT34atch?v=m89SB59DT34

Apa yang mereka dah buat?

setelah kajian demi kajian telah dibuat oleh berbagai pihak termasuk orang amerika sendiri, kejadian 11 september dimana runtuhnya WTC adalah dirancang oleh mereka dan kemudiannya menyalahkan orang-orang islam yg dianggap ekstrimis. Buktinya boleh dilihat di

http://www.youtube.com/watch?v=wbCcb6NV8Io&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=BmP2Vy8K0i0&feature=related
p/s: cari sendiri la lg klu x puas hati

itu baru satu je contoh perbuatan dorang, klu nak ikutkan byk, sampai mampos pon tak abis nak cite....(malas nak guna ayat skema dah, gua bkn org jenis pandai wat karangan...sorry..)
dalam sedar x sedar...dorang juga telah mengawal ekonomi seluruh negara, buktinya matawang amerika.
http://www.youtube.com/watch?v=7MCoF6W5WkQ&feature=PlayList&p=1B762F9FE6E7EB5F&playnext=1&index=39
segala kekayaan yang mereka perolehi adalah dari kita sendiri, dimana banyak wang telah dibelanjakan secara tidak sedar ke produk-produk buatan mereka seperti;



Apa itu Dajjal?



















bagi muslimin dan muslimat mesti dah tau apa itu dajjal kan? mesti ustaz, ustazah, atuk, nenek , ayah atau mak korang ada cite pasal dajjal kan? ok...skg ni terdapat dua teori tentang dajjal;


teori 1; dajjal adalah satu bentuk ideologi

teori ini mengatakan bahawa dajjal itu telah wujud sekarang dimana semua ciri-ciri yg disebut dlm Al-Quran serupa dengan ciri-ciri yg kita nampak tapi tak perasan. contohnya;

  • djjal bermata satu, benda ni kita blh rujuk pada lambang 'the all seeing eye' yg terdapat pada dollar america,















  • dajjal boleh menyebarkan maklumat sepantas kilat, itu adalah internet
  • dajjal boleh bergerak seperti angin=jet pejuang
  • dajjal boleh membelah gunung-ganang, itu boleh dikaitkan dgn bom atom, bom nuklear dan macam2 jenis bom lah.
  • segala pembohongan dajjal akan dipercayai semua orang, kes ni boleh dikaitkan dengan tragedi 11 september...ramai kena tipu termasuk gua.
  • apabila bertemu dajjal, maka orang islam tidak mengaku islam. situasi ini boleh terjadi, sbg contoh cuba anda meletakkan diri anda dalam situasi dimana negara kita sedang berperang dgn israel. kemudian tentera israel ingin membunuh orang islam sahaja, tiba-tiba sebuah senapang dihalakan tepat dikepala anda dan tentera itu bertanya; are you muslim? apakah jawapan anda? sekiranya iman dan amalan anda kuat dan mencukupi memang mudah untuk menjawab soalan tersebut. bayangkan mereka yang kurang iman seperti mat rempit-mat rempit, apakah jawapan mereka? mungkin mereka sanggup tidak mengaku islam sedangkan sekarang pun mereka telah banyak melakukan perkara-perkara yang membawa kepada murtad.

itu lah sedikit sebanyak contoh yg mampu gua beri..hasil dari bacaan sebuah article dan beberapa perbincangan dengan ustaz dan ustazah gua dulu. untuk lebih detail blh tgk ni;

http://www.youtube.com/watch?v=le_ySMrOkFU&feature=PlayList&p=07774CD42935A66D&index=0&playnext=1


teori 2; dajjal adalah satu individu atau manusia berjasad


teori ini merupakan teori yang ramai orang percaya hasil pemahaman secara kasar dimana dajjal akan muncul di akhir zaman seperti rasaksa bermata satu yg bergerak seperti angin, boleh potong gunung, dan sebagainya.

Conclusion;

secara keseluruhannya bukanlah saya nak mengatakan mana-mana teori identiti dajjal itu adalah betul, cuma saya ingin membuka minda para pembaca supaya berfikir dari sudut yang lain dan saling ingat-mengingati atau berpesan-pesan antara satu sama-lain. secara jujurnya saya sendiri tidak pasti bagaimana rupa bentuk dajjal itu.

artikel yang mengatakan dajjal adalah satu ideologi itu sendiri telah menyatakan ketidakpastiannya terhadap teori tersebut, tetapi apa yg penting adalah lebih baik kita menganggap bahawa dajjal itu telah pun wujud dikalangan kita kerana dajjal tidak akan mengaku bahawa dirinya itu dajjal. sekiranya ia mengaku dirinya dajjal, senanglah kita untuk membuat persediaan dan bertaubat. maka, eloklah kita membuat persediaan lebih awal...sesungguhnya petanda-petanda akhir zaman seperti yang dijelaskan didalam Al-Quran telah banyak dan boleh dilihat dengan jelas cuma kita yg tidak menyedarinya.

anda boleh melawat blog;

http://dajjal.wordpress.com/2008/11/04/adab-memahami-permasalahan-dajjal/

utk mengetahui adab2 membincangkan tentang dajjal dan mendalami segala yg dibincangkan didalamnya.
sekiranya ada masa terluang dan terbuka hati carilah maklumat-maklumat seumpanya dan bolehlah dikongsi bersama.

akhir kata; saya budak baru belajar, kalau salah tolong ajarkan.
sekian, wassalam...

No comments:

Post a Comment

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails